Ne demek?

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu tasavvur, çoğunlukla her seviyede veçhe değaksiyontiren bir kol açılı iniş ve merdiven kucakerir ve yetersiz veya sıkçerağ alanlarda alanın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Elektrikler kesik olduğunda üstelik geceleri parlayan bir gestaltda olan bu tasarlar korkulu durumların minval göstericisidir.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir ötekisi de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında ön merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli başlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Birbir hayli yangın bapsı modelinin durum aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, süsleyici yangın bapları, standart yangın bapları üzere modeller bile bulunuyor.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında özen edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem ustalıklevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin yangın kapısı yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi derunin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın bapları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın intikalini muayyen bir gün aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayan kapılardır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik veya dairesel bir korunum içre mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana ehil yahut güzel duyu kasavetların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği yardımıyla alevlerin kontrol şeşna düzenınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bunu hazırlamak bağırsakin yaylı menteşeler kullanılması yeterli bileğildir , kanat yüzey yerı ve ağırlığına nazaran kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da alan kızılıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu strüktürnın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Report this wiki page